Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Нижанковицька громада» (код ЄДРПОУ: 04371354) був реорганізований і увійшов до складу Добромильської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижанковицька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Добромильської громади

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Дата: 01.06.2020 11:09
Кількість переглядів: 3520

«29» травня 2020  року

Президентові України

В. ЗЕЛЕНСЬКОМУ

Премєр-міністру України

Д. ШМИГАЛЮ

Першому заступнику Керівника Офісу

Президента України

С. ТРОФІМОВУ

 

 

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Сьогодні наша держава стоїть перед безпрецедентними викликами, спричиненими як всесвітньою пандемією, так і протистоянням агресії на сході України. Саме в цей час ми маємо бути єдиними та одностайними, але натомість знову стикаємося з ситуацією, коли центральні органи виконавчої влади категорично відмовляється почути місцеве самоврядування, яке є основою будь-якого демократичного суспільства.

В рамках заключного етапу реформи децентралізації в Україні під ліквідацію потрапила діюча з 2016 року Нижанковицька селищна ОТГ, що пройшла весь шлях демократичного утворення, та ще близько 15 діючих громад у Львівській області (точна цифра буде відома після оприлюднення Перспективного плану Львівської області).

Розуміючи важливість функціонування спроможних громад, наша громада знайшла політичну волю об’єднатися із сусідньою також діючою Міженецькою сільською ОТГ.  У разі такого обєднання рівень спроможності Нижанковицької селищної ОТГ СЕРЕДНІЙ (3,5), жоден із принципів Методики формування спроможних територіальних громад не порушений.

Відповідні листи про ситуацію навколо Нижанковицької селищної ОТГ  були надіслані   Президенту України (вхідний номер 352/27497-01 від 21.05.2020 року) та Першому заступнику Керівника Офісу Президента України (вхідний номер 352/27499-01 від 21.05.2020 року).

 

Проте повністю ігноруючи волю двох діючих громад, не дивлячись на чисельні звернення, не беручи до уваги позицію Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», яка повністю підтримала таку конфігурацію, нехтуючи протокольним рішенням Мінрегіону (протокол консультативної зустрічі від 03.02.2020) в частині доопрацювання Старосамбірського району Львівської області, не дивлячись на підтримку народного депутата Андрія Лопушанського, Львівською облдержадміністрацію було подано на розгляд Кабінету Міністрів України Перспективний план, де Нижанковицька і Міженецька ОТГ віднесені до Добромильської ОТГ (що буде утворена після місцевих виборів 2020 року).

Зауважимо, що під час засідання Кабінету Міністрів України 27.05.2020 щодо затвердження перспективного плану Львівської області, народним депутатом Романом Лозинським було наголошено, що у Львівській області близько 15 діючих громад мають бути ліквідовані, і думка цих громад була повністю знехтувана. Народним депутатом Андрієм Лопушанським було запропоновано внести зміни до Перспективного плану Львівської області в частині Нижанковицької ОТГ та зачитано лист Асоціації ОТГ в підтримку нашої громади.

Однак голова Львівської облдержадміністрації в своєму листі від 28.05.2020 (додається), звертається до Кабінету Міністрів України не вносити пропоновані протоколом №35 зміни до Перспективного плану Львівської області. Вважаємо цей факт ще одним доказом незрозумілої для нас зацікавленості Львівської ОДА у знищені діючих громад, а також доказом того, що думка органів місцевого самоврядування була повністю проігнорована.

Вважаємо, що така ситуація є неприпустимою, суперечить усім принципам демократичного суспільства та не може мати місця в державі, яка є центром Європи.

З огляду на все зазначене вище, просимо Вас, пане Президенте України, як гаранта Конституції України, особисто втрутитися в ситуацію, що склалася, і не допустити знищення діючої Нижанковицької ОТГ та інших громад Львівської області.

Окремо звертаємося до Вас із проханням про зустріч із представниками Нижанковицької ОТГ Львівської області, чия позиція не була взята до уваги Львівською облдержадміністрацією при формуванні Перспективного плану Львівської області.

 

З повагою

Селищний голова                                                                           Володимир Смолінський

ПОВНИЙ ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua