Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Нижанковицька громада» (код ЄДРПОУ: 04371354) був реорганізований і увійшов до складу Добромильської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижанковицька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Добромильської громади

Рейтинг громад чи маніпуляція цифрами?

Дата: 19.06.2020 18:54
Кількість переглядів: 1019

Фото без опису

Вчора 18 червня 2020 року Департаментом фінансів Львівської облдержадміністрації на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук було опубліковано рейтинг ОТГ за січень-травень 2020 року. З цього приводу вважаємо за потрібне повідомити наступне.

Найголовніше, на що хочеться звернути увагу Департаменту фінансів ЛОДА, це те, що чисельність населення Нижанковицької ОТГ складає 2501 осіба, а не 8400, як зазначено в таблиці, опублікованій Департаментом фінансів ЛОДА. А відтак всі дані, зазначені в цій таблиці,  є недостовірними!

Податки і збори на 1 мешканця (без трансфертів): 788 грн (а не 230,3).

Видатки загального фонду: 2769,7 ( а не 682,7)

Капітальні видатки: 3529 грн ( а не 1050).

Частка видатків заробітної плати у видатках загального фонду з бюджету ОТГ – 83,3%  (а не 94,7).

З огляду на це вимагаємо у Департаменту фінансів ЛОДА переглянути цей «рейтинг» та спростувати недостовірну інформацію щодо Нижанковицької ОТГ.

На сьогодні в нас справді є недовиконання бюджету, але на це є певні причини, а саме «коронавірусні» закони Уряду, відповідно до яких були скасовані деякі податки за березень 2020 року. Відтак за нашими попередніми підрахунками бюджет громади тільки за березень 2020 року недоотримав майже 100 тисяч гривень. Це є форс-мажорні обставини, які не могли бути передбачені нами при формуванні бюджету громади. Але на фоні бюджетного дефіциту в державі (понад 300 млрд гривень), ця цифра є незначною.

Щодо дефіциту фонду оплати праці. Простими словами це цифра, якої нам буде бракувати для оплати заробітної плати вчителям на кінець року, тобто освітньої субвенції.

Станом на 19.06.2020 дефіцит коштів на заробітну плату вчителям складає 1 084 100 грн. З цього питання ще в березні 2020 року нами були надіслані відповідні листи з мотивуючим проханням переглянути обсяг освітньої субвенції до Міністерства фінансів України, Міністерства освіти і науки України та Департаменту фінансів Львівської облдержадміністрації (з текстом листів можна ознайомитися за посиланням). Наголошуємо, що жодної відповіді від зазначених вище центральних органів виконавчої влади ми не отримали. Знову ж таки, якщо говорити простими словами, то освітню субвенцію для селища Нижанковичі (1873 жителів) рахують по принципу як і для м. Мостиська.

Проте, не дивлячись на ці «намальовані» цифри, а також певні труднощі, що виникли перед нашою громадою (з незалежних від нас причин), нам виділили 27 місце у рейтингу (насправді воно значно вище)!

Вважаємо, що наведення негативних прикладів в повідомленні до рейтингу саме на Нижанковицькій ОТГ є інформаційними маніпуляціями та недолугим намаганням Львівської ОДА виправдати свої дії стосовно невключення Нижанковицької ОТГ до Перспективного плану області.

Водночас громади, що зайняли гірші позиції в «рейтингу», до Перспективного плану області включені. Як таке може бути - питання риторичне…

 

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua