Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Нижанковицька громада» (код ЄДРПОУ: 04371354) був реорганізований і увійшов до складу Добромильської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижанковицька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Добромильської громади

Стартував проект "ПАНТЕРА - Транспорт у районі Перемишля та Нижанкович за спадщину співпраці"

Дата: 17.12.2018 17:32
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

17 грудня 2018 року стартував проект «ПАНТЕРА – Транспорт у районі Перемишля та Нижанкович за спадщину співпраці»https://www.pbu2020.eu/pl/projects2020/43, який реалізується Перемишльським повітом у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування  «Єврорегіон Карпати – Україна» та Нижанковицькою селищною радою за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках  Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 https://www.pbu2020.eu/ua. Метою проекту є створення умов для польсько-української економічної, соціальної та культурної співпраці жителів Перемишльського повіту та Старосамбірського району шляхом підвищення доступності прикордонних територій.

Представники Нижанковицької селищної ради, Старосамбірської районної ради, АОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» та Підкарпатського воєводства в межах тематичної конференції у м.Львові дискутували щодо можливостей залучення громадами коштів ЄС для реалізації проектів місцевого розвитку та транскордонної співпраці. В ході заходу було представлено проект реконструкції доріг прикордонних населених пунктів, а також обговорено шляхи подальшої українсько-польської співпраці.

Після конференції відбувся виїзд в селище Нижанковичі,  де    заклався наріжний камінь на місці реалізації інвестиції, яка розпочнеться навесні 2019 року в рамках  проекту «Покращення доступності регіонів шляхом реконструкції доріг на території гміни Медика Перемишльського повіту (Польща) та Нижанковицької селищної ради (Україна)». У результаті реалізації проекту буде відремонтовано 3,8 км дороги у селищі Нижанковичі, що веде до планованого пункту пропуску через кордон Нижанковичі — Мальховіце. Також проект має створити умови для розширення українсько-польського партнерства та подальшої модернізації й екологізації дорожно-транспортної інфраструктури в цьому регіоні.

       Довідково

Проект “Пантера — транспорт в районі Перемишля та Нижанковичі за спадщину співпраці” реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща — Білорусь — Україна 2014-2020.

 Термін реалізації проекту: 01.10.2018 — 16.07.2020

 Проект спільно реалізують:

  • Перемишльський повіт — головний партнер;
  • Нижанковицька селищна рада Львівської області;
  • Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати — Україна”.

 Бюджет проекту:  2 463 943,74 євро, в т. ч.:

Грант ЄС — 2 217 549,37 євро.

Грант ЄС для України — 883 968,07 євро (понад 28 млн грн).

 Мета проекту: створення передумов для економічного, соціального та культурного розвитку українсько-польського прикордоння шляхом покращення комунікаційних зв’язків між Перемишльським повітом та Старосамбірським районом. Завдяки реалізації проекту буде модернізована дорога до планованого пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі — Мальховіце. Інвестиції, заплановані в проекті, сприятимуть створенню спільної ефективної транспортної системи, яка буде забезпечувати рух між прикордонними територіями, організацію спільних соціальних і культурних заходів, тіснішу співпрацю між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями.



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua